Ta-da, dobrodošli v zakulisje snemanja mojega prihajajočega videospota!

Ni magije brez (make up) čarovnije. In veliko te se zgodi v zaodrju “tik pred zdajci”. 

Eva Kučera Šmon (desno), magistrska študentka filmske in tv produkcije na AGRFT, je na snemanju prevzela vlogo producentke. Brez nje bi na ta dan stvari tekle veliko manj organizirano, kot so. Stol? Kava? Voda? Glasba? Kje imam to? Kdaj bomo to? Vprašanja, na katere odgovore smo iskali pri njej. 

 

Sara Grižon (levo), mlada modna ustvarjalka, ki ima že kar nekaj izkušenj z raznih snemanj, se je zavzela za vsak detajl na obleki. Ja, ona je tista, ki je gladila vsako nezlikano silhueto, raztegovala preveč nategnjene šive (ja, nekaj novega tudi zame) in se ukvarjala z vsemi detajli, o katerih sama nisem imela časa razmišljati.  Recimo…

… kako se uleže ovratnik čisto kot ulit na moj vrat, itd itd. Ja, to je definitivno oseba, ki sem ji na snemanju pustila dihati “najbližje” za ovratnik. 🙂

Marko Makuc. Entuziast, ki mu ni pare. Zanj ni ovir. Ne dela ventilator? Ni problema. Je treba paziti na Timona, da med držanjem kamere ne bo padel z odra? Ni problema. Je megla premalo razpršena? Ni problema.

Direktor fotografije, Timon Hozo. Tiha voda, ki ne govori veliko, ampak je “a doer” (beri: predan do konca).

Urša Vrbančič je na snemanju skrbela, da bi bil moj obraz ves čas čim bolj svež, tudi takrat, ko je bilo za nami že 10 ur snemanja na podlago le 5 ur spanja. Nisva sodelovali prvič. Pomembno mi je bilo, da me za spot ureja nekdo, ki pozna moj obraz že od prej in da tako ne bi bilo “presenečenj” na samem snemanju. 

Odlično povezan team. Martin Draksler in Timon Hozo. Prijatelja, kolega s faksa, sodelavca. Vse to in še več, predvsem pa tandem, ki funkcionira. In dela magijo, ki jo boste lahko že kmalu videli.

Tristan Dragan, prvi asistent režije. 

Eden tistih lepih trenutkov, ko si med celodnevnim snemanjem in ko kamera ugasne oziroma se usmeri drugam, vzameš 15 sekund za predah, za izmenjavo besed, za smeh. In če štima ta energija brez spotlightov, štimajo tudi stvari, ki so potem na videu, v to sem prepričana. 

Je Anja, ki je v videu, drugačna od tiste v resničnem življenju? Mislim, da ne. Ker skladba, čeprav ni bila pisana z namenom prvoosebne izpovedi, deloma razkriva tudi določene plasti mojega osebnega pogleda na svet. In tega ne moreš “igrati”, le “podajaš” pred kamero.

Draga ekipa, hvala! Brez vas ne bi videli končnega rezultata novembra 2020.